Ismered a kenguru módszert? Életet menthet!

2019. január 16. - RáczBetti

Bátran állíthatom, hogy a kenguru módszer egy csoda. Pozitívumai egyértelműek a koraszülött- és újszülött ellátásban.  Íme néhány infó arról, mi is ez valójában. 

 

kenguru.png

Tovább

Egy összefogás eredménye

avagy üzenetek a nagyvilágnak

Nem sokkal ezelőtt, egy közös projektbe kezdtünk a koraszülött világnap kapcsán Nagy Líviával (a Melletted a helyem Egyesület alelnökével). Gondoltunk egy merészet és megkértünk érintett anyukákat/apukákat, hogy üzenjenek valamit a világnak, koraszülőként. 

 

a_fddgrs.png

 

Tovább

5 dolog amit a koraszülött intenzíven tanultam

Amikor a fiam intenzív osztályra került, fogalmam sem volt hogy fogjuk ezt túlélni. A sok negatív érzés ellenére mégis van amiért ma már végtelenül hálás vagyok. Rengeteg dolgot tanultam magamról, az emberekről és az életről is. 

 8.png

 

Tovább

Világhírű koraszülöttek, akik nélkül ma kevesebb lenne a világ

 

Világhírű tudós, művész, politikus. Ezen szavak hallatán a legtöbben nem feltételezik, hogy sokan közülük koraszülöttként jöttek világra. Hátrányos helyzetük ellenére teljes életet tudtak élni és maradandót alkottak.

 

4.png

fotó:www.npr.org

Tovább

Mi az oka, hogy koraszülésed volt?

 

Erre a kérdésre a mai napig még a tudomány sem ismeri a pontos választ. Vannak esetek, amikor csak találgatnak, de akad olyan is, amikor valamilyen egészségügyi probléma áll a háttérben.

Helló! Rácz Betti vagyok, 2011-ben spontán koraszülésem volt. Egy problémamentes várandósság ért véget egyik pillanatról a másikra. 

 3_1.png

 

Tovább

Valójában mi is az a koraszülés?

„Nyugalom anyuka, hamarosan szülünk.” Hangzott el évekkel ezelőtt a –megnyugtatónak semmi esetre sem nevezhető - varázsmondat a szülőszobán. Hogy miért volt ez számomra félelmetes? Mert tudtam, baj van. Tudtam, hogy még nincs itt az ideje. Tudtam, hogy ez nem egy normál szülés lesz. Ez koraszülés lesz! 

 

2_1.png

 

Tovább